Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan védekezz a vírusok ellen?

Hogyan védekezz a vírusok ellen?

Tudjuk, hogy a koronavírus ellen a leghatékonyabb védekezés, ha be vagyunk oltva, és ha maszkot hordunk. Bár egyik sem garantálja a teljes védelmet, de sokkal kevesebb esélyünk lehet a komoly tünetekre és a szövődményekre. De mit tehetünk még testünk egészségének megőrzése érdekében? Mitől nőhetnek az esélyeink egy komolyabb betegséggel szemben?

1. Vitaminok

A legalapvetőbb, amit szervezetünk védelmében tehetünk, ha nem feledkezünk el a vitaminok fontosságáról. A téli időszakban lényegesen több utánpótlást igényel szervezetünk.

Ha a megfázást, a náthát akarjuk elkerülni, akkor főleg C-vitaminra van szükségünk. A C-vitamin erősíti immunrendszerünket és segít legyőzni a vírusos és bakteriális fertőzéseket. A napi C-vitamin szükségletet már 2db naranccsal is ki tudjuk elégíteni.

2. Fertőtlenítés

Ne csak a kezünket fertőtlenítsük! A munkahelyünkön például nagy eséllyel lehetnek olyan felületek, amit többen is megérintenek a nap folyamán, ezért érdemes azoknak is az alkalmi kezelése. Ilyen lehet például a billentyűzet, asztal, a hűtő, vagy a mikrohullámú sütő.

Erre számos tisztítószer létezik, vásárolhatunk olyan permetet is például, ami használható kézre és mindenféle felületre is egyaránt. Ilyen például a Pentack alkoholos tisztítószer, ami megtalálható webáruházunkban is.

3. Egészséges életmód

Ha beiktatunk a hétköznapjainkba egy kis mozgást, akkor testünk hálás lesz és könnyebben megbirkózik majd a különböző betegségekkel is. Még túlzásba sem kell vinnünk, és nem is muszáj minden nap. Elég egy héten kb. 2-3 órát erre szánni és meglesz az eredménye.

Otthon is végezhetünk gyakorlatokat, például kettlebellel, vagy jógázhatunk is.

4. Illóolaj

Az illóolajok mellettünk állnak a vírusok elleni küzdelemben is. Antibakteriális hatásuk meggátolja a vírusok terjedését és nem mellesleg kellemes illatot is varázsolnak otthonodba. Ha maximális eredményt szeretnél, akkor válaszd a citromolaj, vagy a teafa illóolajokat.

5. Pihenés

Ha egészségesek szeretnénk maradni, akkor pihenjünk eleget. Kimerültségünket megsínyli immunrendszerünk is, és sokkal könnyebben kaphatunk el bármilyen betegséget. Vegyük komolyan a napi 7-8 óra alvást és ne hajszoljuk túl magunkat.

Az oldal tetejére